«سجاد پاکگهر» افزود: پس از خارج شدن اين شيء ارزشمند از حفاريهاي چغازنبيل، مرمت و بازسازي بخشهاي زيادي از آن توسط خانم تانيا گريشمن (همسر پرفسور گريشمن) انجام شده بود که متاسفانه در طول جنگ تحميلي با اصابت گلوله توپ به انبارهاي موزه شوش و تخريب ديوارههاي محل نگهداري اين شيء، بخشهاي زيادي از آن دچار آسيبهاي فراوان شد.
وي خاطرنشان کرد: در سال گذشته با انتقال اين مجسمه به کارگاه مرمت پايگاه، عمليات حفاظت و مرمت اين اثر شاخص آغاز شد. مطالعات و اقدامات صورت گرفته در چند بخشِ کلي شامل بررسي تکنيک ساخت، آسيبشناسي و مرمت اثر بوده است.
به گفته اين مقام مسوول، اين برنامهها شامل مستندسازي دقيق قطعات شکسته به صورت دستي و سيستم اسکننوري، آناليز عنصري لعاب و بدنه، بررسي دماي پخت، پاکسازي آلودگيهاي سطحي، وصالي و بازسازي بخشهاي کمبود آن بوده است.
بنا به گفته پرفسور گريشمن(حفار محوطه چغازنبيل)، اين پيکره شاخص ايلامي احتمالأ به همراه مجسمه گاو کوهاندار که در موزه ايران باستان نگهداري ميشود؛ به عنوان نگهبانهاي دروازه پلکانهاي ذيگورات چغازنبيل مورد استفاده قرار ميگرفتهاند.
اين مجسمه با کاربرد اسطورهاي و نمادين و ترکيبي از بدن شير و همچنين سر، بال و دم عقاب است. کار مرمت اين مجسمه، با توجه به روند مطالعات و ميزان آزمايشهاي دستگاهي و همچنين حساسيت بالاي مراحل مرمت، بيش از يک سال به طول انجاميد.
122/
انتهای پیام/